Partiumi Egyetemi Napok

Kutatóközpontot avattak a partiumi Csengeren

Erkölcsi és politikai védelmet az autonómiatörekvéseknek!

Az örmény népirtásról az Európai Parlamentben

Partiumi Egyetemi Napok

Ma délelőtt kezdetét vette a Partiumi Keresztény Egyetem Diákszervezetének hagyományos közösségépítő rendezvénye, a Partiumi Egyetemi Napok, amelyet idén hatodik alkalommal szerveznek meg, mégpedig április 20-26. között.

főbb hírek

2015. április 3. péntek

Nagyheti találkozók

Húsvét közeledtével, 2015. április 1-jén Tőkés László európai parlamenti képviselő, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke két olyan közösséget keresett fel, amelyek különösképpen rászorulnak egyházaink és társadalmunk gondoskodó figyelmére.
2015. április 1. szerda

Tájékoztatás a partiumi magyar felsőoktatásról

Nem véletlenül időzítette húsvét hetére a Partiumi Keresztény Egyetem vezetősége azt a sajtóértekezletet, amelyen örvendetes fejleményekről számolhatott be a romániai magyar felsőoktatás, a szellemi építkezés, illetve a közösség- és régiófejlesztés vonatkozásában. Ma délelőtt Tőkés László, a PKE Alapítók Tanácsának elnöke, Pálfi József, a szenátus elnöke és János Szabolcs rektor tájékoztatta a média képviselőit.
2015. március 30. hétfő

„Közösen vállalkozunk a politikai önvédelemre”

Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke és Izsák Balázs, a Székely Nemzeti Tanács elnöke közös kolozsvári sajtótájékoztatójukon számoltak be a két szervezet eddigi együttműködéséről ma délelőtt. Az EMNT és az SZNT vezetői elmondták: folytatják az autonómiaküzdelmet, és közösen készülnek a politikai önvédelemre.
2015. március 29. vasárnap

A KMKSZ idei közgyűléséről

2015. március 28-án tartotta éves, immár 26. közgyűlését Beregszászon a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ). Idén az Ukrajnában fennálló háborús viszonyok kölcsönöztek rendkívüli jelentőséget az eseménynek.
2015. március 29. vasárnap

Emléke legyen áldott!

Részvétnyilatkozat Gereben Ágnes halálára
2015. március 23. hétfő

Nemzeti egységről, korrupcióról, elszámoltatásról

Nemzeti egység, korrupció, elszámoltatás – rendszerváltozás és igazságtétel mottóval tartott március 23-án délelőtt magyar és román nyelvű sajtótájékoztatót Nagyváradon Tőkés László európai parlamenti képviselő, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács országos elnöke és Nagy József Barna partiumi régióelnök.
2015. március 20. péntek

Emlékestet tartottak a „fekete márciusról”

Emlékestet szerveztek a marosvásárhelyi fekete március 25. évfordulója alkalmából a székely fővárosban március 19-én. Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács és Kincses Előd ügyvéd szervezésében lezajlott eseményen visszaemlékeztek a negyed évszázada történt marosvásárhelyi összecsapásokra.
2015. március 17. kedd

Közlemény a DROI mai üléséről

Az Európai Parlament szakbizottsági hetének keretében március 17-én, kedden Tőkés László EP-képviselő az Emberi Jogi Bizottság (DROI) ülésén vett részt. A Barbara Lochbihler koordinátor (Zöldek/EFA) vezette ülés vendége – többek között – Michel Forst, az Egyesült Nemzetek Szövetsége emberi jogi jogvédőkkel foglalkozó jelentéstévője volt.

fényképek

Temesvári zarándoklat
10 éves az EMNT
Székelyek Nagy Menetelése
A Magyar Rektori Konferencia plenáris ülése Nagyváradon

videók

Tőkés László brüsszeli felszólalása
Tőkés László portré az EuroparlTV-n
Tőkés László I.
Panoráma-interjú, 1989. I. rész

ajánlott oldalak

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
Székely Nemzeti Tanács
EPP képviselőcsoport az Európai Parlamentben
FIDESZ
Fidesz Európa Parlamenti képviselőcsoportja
Orbán Viktor miniszterelnök honlapja
www.tokeslaszlo.eu | © Minden jog fenntartva, 2010