Megválaszolatlan és megválaszolt kérdések Temesváron

Negyedszázada dőlt le a hallgatás fala

A Temesvár 25. emlékhét Budapesten kezdődött

Tőkés László kapta a 2014-es Duna-díjat

Megválaszolatlan és megválaszolt kérdések Temesváron

A temesvári forradalom kitörésének 25. évfordulójára időzített jubileumi emlékhét keretében Anno mirabilis 1989 – megválaszolatlan kérdések 25 év távlatában címmel szervezett konferenciát az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács és annak elnöke, Tőkés László európai parlamenti képviselő a Bánság fővárosában december 18-án.

főbb hírek

2014. december 12. péntek

A romániai forradalom évfordulója előtt

December 11-i nagyváradi sajtótájékoztatóján Tőkés László erdélyi európai parlamenti képviselő a negyedszázaddal ezelőtt kitört temesvári népfelkelés és az azt követő romániai rendszerváltozás évfordulója kapcsán rendezendő jubileumi eseményeket ajánlotta a média képviselőinek figyelmébe.
2014. december 5. péntek

Hogy Amerikában is tudjanak róla…

Tiltakozó levelet juttatott el John Kerry amerikai külügyminiszterhez a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Református Kollégium visszaállamosítása miatt Tőkés László európai parlamenti képviselő.
2014. december 4. csütörtök

1989: Befejezetlen forradalom?

Tőkés László európai parlamenti képviselő irodájának szervezésében a rendszerváltozás 25. évfordulója alkalmából konferenciát és kiállítást rendeztek az Európai Palament brüsszeli székhelyén.
2014. november 28. péntek

Nyilatkozat az Illyés Gyula Református Könyvesbolt elidegenítése tárgyában

A demokráciában mindenkinek szíve joga olyan eszméket hirdetni és olyan könyvesboltot működtetni, amilyent akar, hogyha ez törvénybe nem ütközik. Ennek értelmében a nagyváradi Illyés Gyula Könyvesbolt újranyitása, illetve befektetői csoportja és üzemeltetői ellenében elvi kifogásunk nem lehet.
2014. november 25. kedd

A romániai elnökválasztásról Strasbourgban

Az Európai Parlament strasbourgi plenárisán elhangzott hétfő esti felszólalásában Tőkés László erdélyi képviselő az 1989-es népfelkelés 25. évfordulója összefüggésében értékelte a romániai elnökválasztás eredményét.
2014. november 25. kedd

Európai Polgár Díjat kapott a Temesvár Társaság

Tőkés László európai parlamenti képviselő felterjesztése nyomán az idei év európai díjazottjai között található a temesvári Temesvár Társaság (Societatea Timișoara) is, amelynek elnöke Florian Mihalcea. A díjat az Európai Parlament zsűrije minden évben olyan tevékenységért ítéli oda, amely az európai gondolatot erősíti és népszerűsíti.
2014. november 24. hétfő

Kálvin-emlékjelet avattak Nagyváradon

A Királyhágómelléki Református Egyházkerület, a Partiumi Keresztény Egyetem és a hollandiai Juhász István Alapítvány rendezte meg november 20-22. között a Kálvini vonások a magyarok lelki arcán című tudományos konferenciát a nagyváradi egyházkerületi székházban, amely jelenleg a PKE főépületeként is szolgál.
2014. november 21. péntek

Tőkés László a MÁÉRT-en: az RMDSZ kérjen bocsánatot!

Orbán Viktor miniszterelnök nyitóelőadásával kezdetét vette a Magyar Állandó Értekezlet (MÁÉRT) ülése. Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke felszólalásában kitért a honosítási folyamatra és a romániai államelnök-választásra is.

fényképek

Temesvári zarándoklat
10 éves az EMNT
Székelyek Nagy Menetelése
A Magyar Rektori Konferencia plenáris ülése Nagyváradon

videók

A gyantai vérengzés áldozataira emlékeztek
Tőkés László portré az EuroparlTV-n
Tőkés László I.
Panoráma-interjú, 1989. I. rész

ajánlott oldalak

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
Székely Nemzeti Tanács
EPP képviselőcsoport az Európai Parlamentben
FIDESZ
Fidesz Európa Parlamenti képviselőcsoportja
Orbán Viktor miniszterelnök honlapja
www.tokeslaszlo.eu | © Minden jog fenntartva, 2010