Fel kell lépni a Norvégiában tapasztalható családromboló és keresztényellenes túlkapásokkal szemben

A hegyi-karabahi helyzetről az Európai Parlamentben

Új fejezet kezdődik a Partiumi Keresztény Egyetem életében

„Maradtál volna szimbólum…”

Fel kell lépni a Norvégiában tapasztalható családromboló és keresztényellenes túlkapásokkal szemben

Az Európai Parlament április 27-i brüsszeli plenáris ülésén – egyebek mellett – a gyermekek mindenek fölött álló érdekének határokon átnyúló védelme szerepelt napirenden.

főbb hírek

2016. április 21. csütörtök

Az észak-koreai helyzet továbbra is aggasztó

2016. április 20-án, Brüsszelben az Európai Parlament Emberi Jogi Albizottsága (DROI) Tőkés László alelnök kezdeményezésére az észak-koreai emberi jogi helyzet tárgyában szervezett közmeghallgatást.
2016. április 20. szerda

A brüsszeli autonómiakonferenciáról

2016. április 19-én az Európai Parlament brüsszeli székhelyén Tőkés László, az Emberi Jogi Albizottság (DROI) alelnöke szervezésében Autonómia és stabilitás címmel konferenciára került sor.
2016. április 20. szerda

Közéleti tevékenység

Április 15-én rendezte meg a nagyváradi református palota dísztermében a II. Nagyváradi Borbált a helybéli Vura Vinotéka és a Borbarátnők Társasága. A jótékony célú bál bevételét „a ma még alig ébredező nagyhírű érmelléki borvidék segítésére, szakmai fórumok szervezésére” kívánják majd fordítani.
2016. április 18. hétfő

Per indul a kitüntetésért

A közigazgatási bíróságon indított perben kéri Tőkés László jogi képviselője annak az elnöki rendeletnek az érvénytelenítését, amelyben Klaus Iohannis román államfő megvonta tőle a Románia Csillaga érdemrendet.
2016. április 14. csütörtök

Hozzászólások a Törökországról és Hegyi-Karabahról szóló strasbourgi vitához

Az Európai Parlament áprilisi plenáris ülésének keretében – többek között – az EP Törökországról szóló országjelentését tűzték napirendre Strasbourgban. A külügyi témák között továbbá a dél-kaukázusi Hegyi-Karabah helyzetét is tárgyalták, Federica Mogherini, az Unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselőjével. Tőkés László EP-képviselő mindkét témában írásbeli nyilatkozatot nyújtott be.
2016. április 11. hétfő

A délvidékiekkel való szolidaritás nevében

Április 10-én, vasárnap délelőtt két egymást követő eseményen idézték fel Nagyváradon a délvidéki magyarság kálváriáját, főhajtással adózva az áldozatok emlékének. Előbb az újvárosi református templomban tartott igehirdetésen, majd az egyházkerületi székházban megejtett tárlatnyitón.
2016. április 9. szombat

Sajtóközlemény

Bihari polgárok jelezték, hogy a Nagyváradon megjelenő Reggeli Újság ezúttal közvetett módon intézett méltatlan támadást Tőkés László ellen, európai parlamenti képviselőnk sajtóirodáját fricskázva.
2016. április 6. szerda

A brüsszeli restitúciós közmeghallgatásról

2016. április 5-én az Európai Parlament brüsszeli székhelyén Csáky Pál, a Petíciós Bizottság (PETI) alelnöke és Tőkés László, az Emberi Jogi Albizottság (DROI) alelnöke közösen szerveztek közmeghallgatást a Romániában és Szlovákiában megoldatlan ingatlan-visszaszolgáltatás tárgyában, a Petíciós Bizottság égisze alatt. Megnyitó beszédében a PETI alelnöke olyan politikai kérdésként azonosította a restitúciót, amely kifejezett politikai választ igényel.

fényképek

Temesvári zarándoklat
10 éves az EMNT
Székelyek Nagy Menetelése
A Magyar Rektori Konferencia plenáris ülése Nagyváradon

videók

Tőkés László évértékelője a Magyar Televízióban, 2016. jan. 1-jén
Tőkés László brüsszeli felszólalása
Tőkés László portré az EuroparlTV-n
Tőkés László I.

ajánlott oldalak

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
Székely Nemzeti Tanács
EPP képviselőcsoport az Európai Parlamentben
FIDESZ
Fidesz Európa Parlamenti képviselőcsoportja
Orbán Viktor miniszterelnök honlapja
www.tokeslaszlo.eu | © Minden jog fenntartva, 2010