Szoboravatás Ottományban

Tőkés László: „Nemzetünk élni akarásának ékes bizonyítéka a Kolozsvári Magyar Napok”

Áttörésre van szükség a magyar kisebbségi önrendelkezés ügyében

A vizsolyi bibliát ünnepelték Nagykárolyban

Szoboravatás Ottományban

Augusztus 22-én a Bihar megyei Ottományban az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács, az Erdélyi Magyar Néppárt és a Partiumi Autonómiatanács közös szervezésében avatták fel a 220 évvel ezelőtt elhunyt Szentjóbi Szabó László mellszobrát.

főbb hírek

2015. július 14. kedd

Az erdélyi magyarok és Székelyföld önrendelkezési törekvéseit mutatta be Brüsszelben a Régiók Bizottsága elnökének Tőkés László, Izsák Balázs és Szilágyi Zsolt

A Régiók Bizottságának brüsszeli székhelyén július 14-én került sor arra a találkozóra, melyet Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke, Izsák Balázs, a Székely Nemzeti Tanács elnöke és Szilágyi Zsolt, az Erdélyi Magyar Néppárt elnöke kezdeményezett Markku Markkulával, a Régiók Bizottságának elnökével.
2015. július 12. vasárnap

Egészséges emlékezetpolitikára van szükség

A XII. Partiumi Írótábort július 9–11. között szervezték meg Nagyváradon, fő helyszínéül a Partiumi Keresztény Egyetem szolgált, amely társszervezője is volt a Partiumi Magyar Művelődési Céhhel és a Pro Universitate Partium Alapítvánnyal karöltve. Ez utóbbinak az elnöke, Tőkés László előző királyhágómelléki püspök, európai parlamenti képviselő, az Erdélyi Magyar Nemzet Tanács elnöke volt idén is a tábor fővédnöke.
2015. július 9. csütörtök

A szudáni keresztényüldözés ellen

E heti, strasbourgi ülésszakán az Európai Parlament sürgősséggel tűzte napirendjére – egyebek mellett – azt az állásfoglalást, melyet Tőkés László EP-képviselő terjesztett elő két szudáni keresztény lelkész helyzete tárgyában.
2015. július 9. csütörtök

EP: napirenden a szomszédságpolitika

Az Európai Parlament júliusi strasbourgi ülésszakának július 8-i ülésnapján – egyebek mellett – az európai szomszédságpolitika felülvizsgálatáról szóló, Eduard Kukan néppárti képviselő, volt szlovák külügyminiszter által jegyzett jelentés megvitatása szerepelt napirenden.
2015. július 8. szerda

Nyilatkozat a korrupcióellenes harc tárgyában, erdélyi nemzeti közösségünk és egyházam védelmében

Jelek szerint végre az igen gyakran kettős mércét alkalmazó uniós intézmények ingerküszöbét is elérte a romániai korrupció. Frans Timmermans, az Európai Bizottság első alelnöke határozottan felszólította Romániát, hogy az igazságszolgáltatás munkáját ne akadályozza – amint azt a román törvényhozás Victor Ponta miniszterelnök korrupciós ügyében teszi.
2015. július 7. kedd

XII. Partiumi Írótábor

A 2004-ben alapított Partiumi Írótábor idén 12. alkalommal kerül megrendezésre Nagyváradon, mégpedig július 9–11. között. A tervezett főhelyszín a Partiumi Keresztény Egyetem, fővédnök idén is, mint eddig minden alkalommal, Tőkés László püspök, európai parlamenti képviselő, az Erdélyi Magyar Nemzet Tanács elnöke.
2015. július 3. péntek

Közlemény a ciánalapú bányászat európai betiltásának tárgyában

„Az Európai Bizottság jelenleg nem látja indokoltnak a ciánalapú bányászati technológiák betiltását” – válaszolta Karmenu Vella környezetpolitikáért, tengeri ügyekért és halászati politikáért felelős európai biztos arra a folyamodványra, melyben Tőkés László erdélyi képviselő több kollégájával együtt azt szorgalmazta, hogy a Bizottság mielőbb szerezzen érvényt az Európai Parlament bányászati ciántechnológiák betiltására vonatkozó, 2010. május 5-i határozatának.
2015. július 2. csütörtök

Kiáltások a Koreai-félszigetről

2015. július 2-án, Brüsszelben Tőkés László európai képviselő és az Ázsiai Tanulmányok Európai Intézete (European Institute for Asian Studies – EIAS) elnevezésű kutatási központ közös rendezésében került sor az Emberi Jogok Észak Koreában: kiáltások a Félszigetről címet viselő nyilvános közmeghallgatásra, melynek keretében Jung Gwang Il, egy, az észak-koreai börtönök poklát túlélő volt fogoly tett tanúvallomást, valamint számolt be részletekbe menően az országában tapasztalható legfrissebb fejleményekről.

fényképek

Temesvári zarándoklat
10 éves az EMNT
Székelyek Nagy Menetelése
A Magyar Rektori Konferencia plenáris ülése Nagyváradon

videók

Tőkés László brüsszeli felszólalása
Tőkés László portré az EuroparlTV-n
Tőkés László I.
Panoráma-interjú, 1989. I. rész

ajánlott oldalak

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
Székely Nemzeti Tanács
EPP képviselőcsoport az Európai Parlamentben
FIDESZ
Fidesz Európa Parlamenti képviselőcsoportja
Orbán Viktor miniszterelnök honlapja
www.tokeslaszlo.eu | © Minden jog fenntartva, 2010