Gyászhír

Közlemény a Körösök Völgye Határtalan Vándortúráról

Közlemény a XIV. Tarpai Kuruc Napról

Zarándokvonat fogadása Nagyváradon

Gyászhír

Pünkösd vasárnapjának reggelén szülővárosában elhunyt BARABÁS ZOLTÁN költő, újságíró, szerkesztő.

főbb hírek

2015. május 21. csütörtök

A májusi strasbourgi plenárisról

E heti, strasbourgi ülésszakának május 20-i ülésnapján – egyebek mellett – a Törökországról szóló eredményjelentés (progress report), valamint a Keleti Partnerországok küszöbön álló rigai csúcstalálkozójáról szóló vita szerepelt az Európai Parlament napirendjén.
2015. május 20. szerda

Rendkívüli vita Strasbourgban

Az Európai Parlament 2015. május 19-i, strasbourgi plenáris ülésén, a liberálisok és a zöldek frakciójának kezdeményezésére, rendkívüli vitára került sor a magyarországi helyzetről. Az előítéletes Tavares-jelentésre emlékeztető újabb parlamenti fellépést tulajdonképpen a halálbüntetés Orbán Viktor miniszterelnök által javasolt „napirenden tartása”, valamint a magyar menekültügyi probléma váltotta ki.
2015. május 18. hétfő

Bemutatták és elfogadták a Partium jelképeit

Egy korábban meghirdetett pályázat eredményeként május 16-án a Partiumi Autonómiatanács (PAT) nagyváradi ülésén bemutatták és elfogadták a Partium zászlaját és címerét. A tanácskozáson jelen volt Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke, Szili Katalin miniszterelnöki megbízott és Toró T. Tibor, az Erdélyi Magyar Néppárt Stratégiai Bizottságának elnöke is.
2015. május 18. hétfő

Nyilatkozat a sajtókampány tárgyában

Az elmúlt héten azzal a kéréssel ostromolt a Magyar Nemzet című budapesti napilap, hogy bővebben nyilatkozzam a magyar nemzetpolitikáról az említett lapban 2015. május 9-én megjelent, Tőkés László: Már én sem értem Orbánt című tudósítás kapcsán, amelyet aztán – többnyire megcsonkítva – más sajtóorgánumok is átvettek, illetve kényük-kedvük szerint tálaltak és kommentáltak.
2015. május 18. hétfő

Megkezdődött Nagyváradon a 13. Anyanyelvi Konferencia

A Magyar Nyelv és Kultúra Nemzetközi Társasága (Anyanyelvi Konferencia) Nagyváradon, a Partiumi Keresztény Egyetemen rendezi meg ezekben a napokban a XIII. Anyanyelvi Konferenciát.
2015. május 14. csütörtök

Csendesnap az emlékezés jegyében

Május 14-én, áldozócsütörtökön, Jézus Krisztus mennybemenetelének ünnepén csendesnapot tartottak a Partiumi Keresztény Egyetemen. A nagyváradi székhelyű felsőoktatási intézetben megalakulása óta megrendezik a lelki gyakorlatos közösségi napot. Idén három tragikus történelmi esemény kerek évfordulójához kötötték a szervezők: a 70. évvel ezelőtti zsidó és roma holokauszthoz, illetve az egy évszázada kezdődött örmény genocídiumhoz.
2015. május 10. vasárnap

Globális Kerekasztal: Erkölcs a politikában

Május 8-án és 9-én Budapesten került sor a Globális Kerekasztal (Global Round Table) 2015. évi rendezvényére, amelynek Tőkés László EP-képviselő vitaindítójával kezdődött. Az idei kerekasztal-tanácskozást Erkölcs a politikában címmel tartották.
2015. május 7. csütörtök

A vasfüggöny – a II. világháború következményei

A prágai székhelyű Európai Emlékezet és Lelkiismeret Platformja és a Nemzeti Emlékezet Bizottsága által szervezett budapesti konferenciát a II. világháború európai befejezésének 70. évfordulója alkalmából rendezték meg május 5-6-án. Arra kívánták felhívni a figyelmet, hogy a világháború vége a kommunista diktatúra kiépítésének kezdetét is jelentette térségünkben.

fényképek

Temesvári zarándoklat
10 éves az EMNT
Székelyek Nagy Menetelése
A Magyar Rektori Konferencia plenáris ülése Nagyváradon

videók

Tőkés László brüsszeli felszólalása
Tőkés László portré az EuroparlTV-n
Tőkés László I.
Panoráma-interjú, 1989. I. rész

ajánlott oldalak

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
Székely Nemzeti Tanács
EPP képviselőcsoport az Európai Parlamentben
FIDESZ
Fidesz Európa Parlamenti képviselőcsoportja
Orbán Viktor miniszterelnök honlapja
www.tokeslaszlo.eu | © Minden jog fenntartva, 2010