„Közösen vállalkozunk a politikai önvédelemre”

A KMKSZ idei közgyűléséről

Emléke legyen áldott!

Nemzeti egységről, korrupcióról, elszámoltatásról

„Közösen vállalkozunk a politikai önvédelemre”

Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke és Izsák Balázs, a Székely Nemzeti Tanács elnöke közös kolozsvári sajtótájékoztatójukon számoltak be a két szervezet eddigi együttműködéséről ma délelőtt. Az EMNT és az SZNT vezetői elmondták: folytatják az autonómiaküzdelmet, és közösen készülnek a politikai önvédelemre.

főbb hírek

2015. március 20. péntek

Emlékestet tartottak a „fekete márciusról”

Emlékestet szerveztek a marosvásárhelyi fekete március 25. évfordulója alkalmából a székely fővárosban március 19-én. Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács és Kincses Előd ügyvéd szervezésében lezajlott eseményen visszaemlékeztek a negyed évszázada történt marosvásárhelyi összecsapásokra.
2015. március 17. kedd

Közlemény a DROI mai üléséről

Az Európai Parlament szakbizottsági hetének keretében március 17-én, kedden Tőkés László EP-képviselő az Emberi Jogi Bizottság (DROI) ülésén vett részt. A Barbara Lochbihler koordinátor (Zöldek/EFA) vezette ülés vendége – többek között – Michel Forst, az Egyesült Nemzetek Szövetsége emberi jogi jogvédőkkel foglalkozó jelentéstévője volt.
2015. március 16. hétfő

Levélváltás a botrányos romániai restitúcióról

„A fasiszta és a kommunista rendszerek idején elkobzott épület- és földvagyon visszaszolgáltatásának lassú üteme továbbra is emberi jogi vonatkozású aggodalmakra, illetve a vallásszabadsággal és a jogállamisággal kapcsolatos aggályokra ad okot” – szögezi le Hoyt Yee, az Amerikai Egyesült Államok külügyminisztériumának európai és eurázsiai ügyekért felelős helyettes államtitkára Tőkés László európai parlamenti képviselőhöz intézett válaszlevelében. „Tájékoztatom, hogy minden lehetőséget megragadunk arra, hogy a román kormányt a nemzeti és vallási kisebbségekkel szembeni kötelezettségeik mielőbbi teljesítésére ösztönözzük, beleértve közösségi javaik maradéktalan visszaszolgáltatását” – ekként folytatódik a John Kerry külügyminiszter nevében jegyzett, 2015. február 6-i átirat.
2015. március 16. hétfő

Március 15-e Nagyváradon

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács és az Erdélyi Magyar Néppárt közös ünnepi rendezvénye vasárnap délelőtt kezdődött és koradélutánba hajlott Nagyváradon március 15-én. A civil szervezet és a néppárt a váradolaszi református templomba hívta a nemzeti ünnepen a polgárokat, ahol a vasárnap délelőtti istentiszteletek rendjén ezúttal illusztris meghívott hirdette Isten igéjét: Szászfalvi László csurgói lelkipásztor, a Magyar Országgyűlés tagja, a Nemzeti Összetartozás Bizottságának alelnöke.
2015. március 16. hétfő

Huszonöt éves a Temesvári Kiáltvány

Március 14-én sajtótájékoztatót tartottak a Bánság fővárosában a Temesvár Társaság (Societatea Timişoara) várbeli kiállítótermében. Az eseménynek egy évforduló és egy elismerés adott aktualitást. Március 11-én volt 25 éve annak, hogy a néhai George Şerban író az Opera téren összegyűlt többezres tömeg előtt felolvasta a Temesvári Kiáltványt, amelyet a forradalmi eszmények győzelmét sürgető tüntetők közfelkiáltással fogadtak el, de amelynek 13 pontjából kevés valósult meg mindmáig.
2015. március 12. csütörtök

Egy erősen vitatott jelentés az emberi jogokról

Az Európai Parlament strasbourgi ülésszakán, március 12-én elfogadták a 2013. évi jelentést az emberi jogok és a demokrácia helyzetéről a világban, valamint az Európai Unió ezzel kapcsolatos politikájáról.
2015. március 11. szerda

A gyülekezés és véleménynyilvánítás szabadsága alapvető európai érték

A Fidesz–KDNP európai parlamenti képviselőcsoportjának sajtóközleménye
2015. március 11. szerda

A Nyugat-Balkán európai integrációjáról

Az Európai Parlament márciusi strasbourgi plenáris ülésén – egyebek mellett – a Montenegróról, Macedóniáról és Szerbiáról szóló, 2014. évi országjelentések, valamint a Koszovó európai integrációs folyamatáról szóló vita szerepeltek napirenden.

fényképek

Temesvári zarándoklat
10 éves az EMNT
Székelyek Nagy Menetelése
A Magyar Rektori Konferencia plenáris ülése Nagyváradon

videók

Tőkés László brüsszeli felszólalása
Tőkés László portré az EuroparlTV-n
Tőkés László I.
Panoráma-interjú, 1989. I. rész

ajánlott oldalak

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
Székely Nemzeti Tanács
EPP képviselőcsoport az Európai Parlamentben
FIDESZ
Fidesz Európa Parlamenti képviselőcsoportja
Orbán Viktor miniszterelnök honlapja
www.tokeslaszlo.eu | © Minden jog fenntartva, 2010