Áttörésre van szükség a magyar kisebbségi önrendelkezés ügyében

A vizsolyi bibliát ünnepelték Nagykárolyban

Az erdélyi magyarok és Székelyföld önrendelkezési törekvéseit mutatta be Brüsszelben a Régiók Bizottsága elnökének Tőkés László, Izsák Balázs és Szilágyi Zsolt

Egészséges emlékezetpolitikára van szükség

Áttörésre van szükség a magyar kisebbségi önrendelkezés ügyében

A 26. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor zárónapján, július 25-én délelőtt Tusnádfürdőn (Hargita megye) megrendezték az immár hagyományosnak mondható fórumot Orbán Viktor magyar miniszterelnök és Tőkés László európai parlamenti képviselő részvételével. A kormányfő, aki egyben a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség elnöke, valamint a Királyhágó-mellék előző református püspöke, az Erdélyi Magyar Nemzeti...

főbb hírek

2015. július 9. csütörtök

A szudáni keresztényüldözés ellen

E heti, strasbourgi ülésszakán az Európai Parlament sürgősséggel tűzte napirendjére – egyebek mellett – azt az állásfoglalást, melyet Tőkés László EP-képviselő terjesztett elő két szudáni keresztény lelkész helyzete tárgyában.
2015. július 9. csütörtök

EP: napirenden a szomszédságpolitika

Az Európai Parlament júliusi strasbourgi ülésszakának július 8-i ülésnapján – egyebek mellett – az európai szomszédságpolitika felülvizsgálatáról szóló, Eduard Kukan néppárti képviselő, volt szlovák külügyminiszter által jegyzett jelentés megvitatása szerepelt napirenden.
2015. július 8. szerda

Nyilatkozat a korrupcióellenes harc tárgyában, erdélyi nemzeti közösségünk és egyházam védelmében

Jelek szerint végre az igen gyakran kettős mércét alkalmazó uniós intézmények ingerküszöbét is elérte a romániai korrupció. Frans Timmermans, az Európai Bizottság első alelnöke határozottan felszólította Romániát, hogy az igazságszolgáltatás munkáját ne akadályozza – amint azt a román törvényhozás Victor Ponta miniszterelnök korrupciós ügyében teszi.
2015. július 7. kedd

XII. Partiumi Írótábor

A 2004-ben alapított Partiumi Írótábor idén 12. alkalommal kerül megrendezésre Nagyváradon, mégpedig július 9–11. között. A tervezett főhelyszín a Partiumi Keresztény Egyetem, fővédnök idén is, mint eddig minden alkalommal, Tőkés László püspök, európai parlamenti képviselő, az Erdélyi Magyar Nemzet Tanács elnöke.
2015. július 3. péntek

Közlemény a ciánalapú bányászat európai betiltásának tárgyában

„Az Európai Bizottság jelenleg nem látja indokoltnak a ciánalapú bányászati technológiák betiltását” – válaszolta Karmenu Vella környezetpolitikáért, tengeri ügyekért és halászati politikáért felelős európai biztos arra a folyamodványra, melyben Tőkés László erdélyi képviselő több kollégájával együtt azt szorgalmazta, hogy a Bizottság mielőbb szerezzen érvényt az Európai Parlament bányászati ciántechnológiák betiltására vonatkozó, 2010. május 5-i határozatának.
2015. július 2. csütörtök

Kiáltások a Koreai-félszigetről

2015. július 2-án, Brüsszelben Tőkés László európai képviselő és az Ázsiai Tanulmányok Európai Intézete (European Institute for Asian Studies – EIAS) elnevezésű kutatási központ közös rendezésében került sor az Emberi Jogok Észak Koreában: kiáltások a Félszigetről címet viselő nyilvános közmeghallgatásra, melynek keretében Jung Gwang Il, egy, az észak-koreai börtönök poklát túlélő volt fogoly tett tanúvallomást, valamint számolt be részletekbe menően az országában tapasztalható legfrissebb fejleményekről.
2015. június 30. kedd

Hat év Bolívia börtöneiben – Tóásó Előd Brüsszelben

Amint az ismeretes, Tóásó Elődöt az Evo Morales elnök által vezetett Bolívia közel hat évig tartotta fogva azzal a megalapozatlan gyanúsítással, hogy társaival együtt az államfő ellen merényletet terveztek. Minekutána a bolíviai ügyészség ejtette a terrorizmus vádját, erdélyi honfitársunk végül is öt év és tíz hónap után, vádalku keretében, 2015 májusában szabadult törvénytelen fogságából, és kalandos úton sikerült hazajutnia Magyarországra.
2015. június 26. péntek

Megkezdődött a váradi vár szimbolikus visszafoglalása

Hivatalosan is kezdetét vette csütörtökön a III. Szent László Napok Nagyváradon. Az előrendezvények után a városalapító magyar király szobrának megkoszorúzása volt a június 25-28. között zajló fesztivál első ünnepélyes momentuma.

fényképek

Temesvári zarándoklat
10 éves az EMNT
Székelyek Nagy Menetelése
A Magyar Rektori Konferencia plenáris ülése Nagyváradon

videók

Tőkés László brüsszeli felszólalása
Tőkés László portré az EuroparlTV-n
Tőkés László I.
Panoráma-interjú, 1989. I. rész

ajánlott oldalak

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
Székely Nemzeti Tanács
EPP képviselőcsoport az Európai Parlamentben
FIDESZ
Fidesz Európa Parlamenti képviselőcsoportja
Orbán Viktor miniszterelnök honlapja
www.tokeslaszlo.eu | © Minden jog fenntartva, 2010