Európai Polgár Díjat kapott a Temesvár Társaság

Kálvin-emlékjelet avattak Nagyváradon

Tőkés László a MÁÉRT-en: az RMDSZ kérjen bocsánatot!

A romániai elnökválasztásról Brüsszelben

Európai Polgár Díjat kapott a Temesvár Társaság

Tőkés László európai parlamenti képviselő felterjesztése nyomán az idei év európai díjazottjai között található a temesvári Temesvár Társaság (Societatea Timișoara) is, amelynek elnöke Florian Mihalcea. A díjat az Európai Parlament zsűrije minden évben olyan tevékenységért ítéli oda, amely az európai gondolatot erősíti és népszerűsíti.

főbb hírek

2014. november 28. péntek

Nyilatkozat az Illyés Gyula Református Könyvesbolt elidegenítése tárgyában

A demokráciában mindenkinek szíve joga olyan eszméket hirdetni és olyan könyvesboltot működtetni, amilyent akar, hogyha ez törvénybe nem ütközik. Ennek értelmében a nagyváradi Illyés Gyula Könyvesbolt újranyitása, illetve befektetői csoportja és üzemeltetői ellenében elvi kifogásunk nem lehet.
2014. november 25. kedd

A romániai elnökválasztásról Strasbourgban

Az Európai Parlament strasbourgi plenárisán elhangzott hétfő esti felszólalásában Tőkés László erdélyi képviselő az 1989-es népfelkelés 25. évfordulója összefüggésében értékelte a romániai elnökválasztás eredményét.
2014. november 18. kedd

A KÁRPÁTALJAI SZOLIDARITÁS NAPJÁRÓL

Tőkés László EP-képviselő kezdeményezésére az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács Bihar megyei szervezete elsőként a szlovák állampolgárságuktól jogtalanul megfosztott felvidéki magyarok melletti szolidaritásvállalás jegyében rendezte meg a Felvidéki Szolidaritás Napját 2012 tavaszán Nagyváradon, majd ősszel a Szerbiában élő magyarság jogainak kivívása és a méltánytalanul súlyos börtönbüntetésre ítélt „temerini fiúk” ügyének felpártolása érdekében tartották meg a Délvidéki Szolidaritás Napját. Mintegy eszmei folytatásaképpen ezen alkalmaknak, tegnap szintén a nagyvárad-olaszi református egyházközség templomában rendezték meg Kárpátalja vasárnapját, amikor is adventi lelkülettel fejezték ki az egybegyűltek testvéri szolidaritásukat a súlyos válságot szenvedő Ukrajna népe és Kárpátalján élő magyarsága, valamint többi kisebbségi közössége iránt.
2014. november 14. péntek

Jelentés az EU és Moldova társulásáról

Az Európai Parlament 2014. november 12-13-i, brüsszeli miniplenáris ülésén – egyebek mellett – a Moldovai Köztársaság ügye szerepelt napirenden. A csütörtök délelőtti vitát követően a Parlament nagy szótöbbséggel megszavazta az Európai Unió és a Moldovai Köztársaság közötti társulási megállapodás megkötéséről szóló jelentéstervezetet.
2014. november 14. péntek

Nyilatkozat az államelnök-választás tárgyában

A mai napon a berlini fal leomlásának negyedszázados évfordulójáról emlékezünk meg az Európai Parlamentben. Ebből az alkalomból Martin Schulz EP-elnök – egyebek mellett – azt nyilatkozta, hogy „Európában újból megjelentek a szélsőségesek, akik új falakat akarnak emelni a kontinensen”.
2014. november 14. péntek

KÖZLEMÉNY

Az Európai Néppárt ma délelőtti csoportülésén – Manfred Weber frakcióvezető felkérésére – Theodor Stolojan, a román néppárti küldöttség elnöke tájékoztatást nyújtott a romániai államelnök-választásokról.
2014. november 11. kedd

Kapunyitás a marosvécsi Kemény-kastélyban

Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) elnöke Kemény János közösségszervező munkájának a folytatására biztatott november 8-án Marosvécsen, a Kemény-várkastély kapunyitási ünnepségén.
2014. november 11. kedd

Tőkés László részt vett az SZNT küldöttgyűlésén

Az Erdélyi Magyar Egyeztető Fórum összehívását kezdeményezi 2015 januárjára a Székely Nemzeti Tanács (SZNT), amely november 8-án Marosvásárhelyen tartotta küldöttgyűlését.

fényképek

Temesvári zarándoklat
10 éves az EMNT
Székelyek Nagy Menetelése
A Magyar Rektori Konferencia plenáris ülése Nagyváradon

videók

A gyantai vérengzés áldozataira emlékeztek
Tőkés László portré az EuroparlTV-n
Tőkés László I.
Panoráma-interjú, 1989. I. rész

ajánlott oldalak

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
Székely Nemzeti Tanács
EPP képviselőcsoport az Európai Parlamentben
FIDESZ
Fidesz Európa Parlamenti képviselőcsoportja
Orbán Viktor miniszterelnök honlapja
www.tokeslaszlo.eu | © Minden jog fenntartva, 2010