Fodor Imre utolsó útjáról

A váradolaszi harangszentelésről

A temesvári népesedési konferenciáról

A DROI Szerbiában

Fodor Imre utolsó útjáról

2015. október 2-án kora délelőtt a marosvásárhelyi római katolikus temető alsó kápolnájában vehettek búcsút tisztelői a két nappal korábban 78 éves korában elhunyt Fodor Imrétől, a város mindeddig utolsó magyar polgármesterétől, akit aznap délután a csíksomlyói temetőben helyeztek örök nyugalomra.

főbb hírek

2015. szeptember 23. szerda

Az Európai Parlament előtti Szolidaritás téren énekelt a Váradi Dalnokok kórusa Brüsszelben

Tőkés László EP-képviselő meghívására szeptember 21-én háromnapos látogatásra Brüsszelbe érkeztek a nagyváradi dalnokok. Erdélyi képviselőnk több mint fél évtizedes áldásos tevékenységük elismeréseként hívta meg a férfikórus tagjait az Európai Parlament székhelyére.
2015. szeptember 20. vasárnap

Egy nagyváradi emlékjelhagyásról

2015. szeptember 20-a óta emlékjel örökíti meg a nagyváradi 56-os emlékparkban a Szabadságra Vágyó Ifjak Szervezetének egykori kiállását és áldozatvállalását. A réti református templom udvarán szerénykedő parkocskában ma délelőtt avatták fel a Deák Árpád szobrászművész útmutatása alapján készült emlékkövet, amelyre az 1961 őszén összesen 550 év börtönre és kényszermunkára ítélt 58 személy neve van felvésve.
2015. szeptember 20. vasárnap

A Partiumi Keresztény Egyetem tanévnyitójáról

A Partiumi Keresztény Egyetem 2015–16-os tanévének hivatalos, ünnepélyes megnyitóját ma délelőtt tartották meg a nagyváradi református püspökség székházában, amely egyelőre még az egyetem székhelyéül is szolgál, amíg el nem készül a szomszédos telken már épülő új felsőoktatási központ.
2015. szeptember 17. csütörtök

Közös polgári bizottságot alakított az EMNT és az SZNT

Megalakult az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) és a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) közös polgári bizottsága, amely állampolgári kezdeményezésként terjeszti a bukaresti parlament elé a Székelyföld autonómia-statútumát – jelentette be hétfőn Tőkés László EP-képviselő, az EMNT és Izsák Balázs, az SZNT elnöke.
2015. szeptember 14. hétfő

A Nagybánya Tájképfestő Telep 20. alkotótáboráról

Augusztus 31-én tizenkilenc képzőművész részvételével – akik Erdélyből, Magyarországról Németországból és Angliából érkeztek – nyílt meg Felsőbányán, Daniel Leș keramikus Casa Olarului (A Fazekas Háza) nevű panziójában a Nagybánya Festőtelep huszadik tábora. A jeles évfordulót tegnap ünnepelték meg a Nagybánya melletti kisvárosban.
2015. szeptember 10. csütörtök

Közlemény az európai migrációs válság tárgyában

A szinte váratlanul Európára szabadult migrációs válság teljesen felkészületlenül érte az Uniót és tagországait. Az Európai Közösség alig megmagyarázható késlekedése, valamint a hosszúra nyúlt, nyári politikai holtszezon következtében a kezdetben „álproblémának” vélt válsághelyzet gyors ütemben tovább mélyült, és megkésve bár, de sürgős cselekvésre készteti az uniós intézményeket.
2015. szeptember 7. hétfő

A mai sajtótájékoztató témái: invázió, korrupció, manipulálás

Időszerű politikai kérdésekről tartott magyar és román nyelvű sajtótájékoztatót szeptember 7-én Tőkés László európai parlamenti képviselő a nagyváradi központi irodában. Jelen volt Szilágyi Zsolt kabinetvezető, az Erdélyi Magyar Néppárt országos elnöke és Csomortányi István, a párt Bihar megyei elnöke.
2015. szeptember 7. hétfő

A visszatérés napja máig emlékezetes!

1940. szeptember 6-án vonult be a Magyar Királyi Honvédség Nagyváradra a második bécsi döntés nyomán, amely visszaszolgáltatta Magyarországnak az I. világháború után elszakított területeinek egy részét. Erre a felejthetetlen, 75 évvel ezelőtti napra emlékeztek tegnap a váradi magyarok a Királyhágómelléki Református Egyházkerület székházában, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács és a Partiumi Magyar Művelődési Céh szervezésében.

fényképek

Temesvári zarándoklat
10 éves az EMNT
Székelyek Nagy Menetelése
A Magyar Rektori Konferencia plenáris ülése Nagyváradon

videók

Tőkés László brüsszeli felszólalása
Tőkés László portré az EuroparlTV-n
Tőkés László I.
Panoráma-interjú, 1989. I. rész

ajánlott oldalak

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
Székely Nemzeti Tanács
EPP képviselőcsoport az Európai Parlamentben
FIDESZ
Fidesz Európa Parlamenti képviselőcsoportja
Orbán Viktor miniszterelnök honlapja
www.tokeslaszlo.eu | © Minden jog fenntartva, 2010