Egy új korszak kezdetén

A magyar kultúra napja alkalmából

1989 a Himnusz és a magyarok szabadságát is elhozta

Az EP és Észak-Korea

Egy új korszak kezdetén

Imahetet zárt vasárnap, január 25-én.a két nagykárolyi református gyülekezet. A délelőtti istentiszteletek végén úrvacsorát is osztottak. A belvárosiak istentiszteletén Tőkés László hirdetett igét.

főbb hírek

2015. január 20. kedd

Az EU és Vietnam közeledése

Az Európai Unió az emberi jogok kérdéséről több országgal folytat rendszeres és intézményesített párbeszédet, a Külügyi Szolgálatának koordinálásával. Ezek a párbeszédek az Unió külpolitikájának önálló eszközét jelentik, céljuk a demokrácia, a jogállamiság és az emberi jogok előmozdítása.
2015. január 16. péntek

Újévköszöntő alkalmi beszéd a nagyváradi új évi fogadáson

Hölgyeim és Uraim, kedves Testvéreim, szeretettel üdvözöllek benneteket újévköszöntő találkozónkon! Jubileumi esztendőnek hirdettük a 2014. évet. Idén, a 2015. esztendőre nézve, ezt a megfogalmazást használtam én magam is a meghívóban: új év – új fejezet.
2015. január 15. csütörtök

Politikai megoldásokat kell keresni Kelet-Európában

Január 15-i strasbourgi ülésszakán szavaz az Európai Parlament arról a határozatról, amely a jelenlegi ukrajnai helyzetet, valamint az Európai Unió és Oroszország közötti kapcsolatokat veszi számba.
2015. január 12. hétfő

A folytatás, megújulás és sorsvállalás éve legyen az idei

A Királyhágómelléki Református Egyházkerület által Tőkés László püspöksége idején meghonosított, több mint két évtizedre visszatekintő hagyomány folytatásaképpen Krisztus születésének 2015. esztendejében is megrendezték Nagyváradon az újévköszöntő ünnepélyt, mégpedig január 11-én, az egyházkerületi székház dísztermében.
2015. január 9. péntek

A rendszerváltoztatásnak folytatódnia kell

Idei első sajtótájékoztatóját nagyváradi központi irodájában tartotta Tőkés László európai parlamenti képviselő, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke, 2015 – a rendszerváltozás új esztendeje mottóval.
2014. december 30. kedd

Évértékelő találkozó

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) és az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) Bihar megyei szervezetei 2014. december 28-án, vasárnap este évbúcsúztató fogadást tartottak a Partiumi Keresztény Egyetem dísztermében. A rendezvény első felében évértékelő beszédek hangzottak el, majd baráti koccintásra került sor.
2014. december 23. kedd

Cigánygyermekeket ajándékozott meg Tőkés László

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács és Tőkés László EP-képviselő nagyváradi irodája idén sem feledkezett meg a szociálisan hátrányos helyzetű gyerekekről.
2014. december 22. hétfő

„Menyőből az angyal…”

Menyői zarándoklattal zárult tegnap, december 21-én az 1989-es események negyedszázados évfordulóján megtartott Temesvár 25. emlékhét.

fényképek

Temesvári zarándoklat
10 éves az EMNT
Székelyek Nagy Menetelése
A Magyar Rektori Konferencia plenáris ülése Nagyváradon

videók

A gyantai vérengzés áldozataira emlékeztek
Tőkés László portré az EuroparlTV-n
Tőkés László I.
Panoráma-interjú, 1989. I. rész

ajánlott oldalak

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
Székely Nemzeti Tanács
EPP képviselőcsoport az Európai Parlamentben
FIDESZ
Fidesz Európa Parlamenti képviselőcsoportja
Orbán Viktor miniszterelnök honlapja
www.tokeslaszlo.eu | © Minden jog fenntartva, 2010