2016. április 9. szombat
Send this article Print this article

Sajtóközlemény

Bihari polgárok jelezték, hogy a Nagyváradon megjelenő Reggeli Újság ezúttal közvetett módon intézett méltatlan támadást Tőkés László ellen, európai parlamenti képviselőnk sajtóirodáját fricskázva.



 Az április 5-i lapszám 4. oldalán közzétett, Tőkés László védelmet kér című, a Magyar Távirati Iroda hírfolyamából átvett írás végén egy gyerekes nyafogásnak tűnő, nyeglén megfogalmazott szerkesztőségi megjegyzés jelent meg, ekképpen: „Szerkesztőségünk azért kénytelen a Magyar Távirati Iroda (MTI) beszámolóját használni, mert Tőkés László Sajtóirodája megtagadta, hogy lapunknak is szolgáljon az EP-képviselőt érintő közérdekű információkkal. Mindezt azért, mert a politikus Sajtóirodájának jelenlegi vezetője szerint lapunk nem közelít »kellő tisztelettel« az ő kenyéradója felé. (B. B.)”
Sajtóirodánk csak a rend kedvéért közli: a román tulajdonban lévő, RMDSZ-aktivisták által szerkesztett, kis példányszámú, heti öt alkalommal megjelenő kiadvány nevében senki nem kért tőlünk mostanában „az EP-képviselőt érintő közérdekű információkat”, sem szóban, sem írásban. Irodánk több száz Kárpát-medencei és azon túli sajtóműhellyel, szerkesztővel és közéleti-politikai szereplővel áll szinte napi kapcsolatban, közleményeinket minden általunk ismert, fontosabb és komolyabb sajtóorgánumhoz, nyilvános fórumhoz eljuttatjuk. Elképzelhető, hogy ebből a körből többen kimaradnak, mert vagy nem tudunk a létezésükről, vagy nem fogadókészek. Vannak olyan szerkesztőségek is, amelyek az elemi sajtóetikára és szakmai tisztességre fittyet hányva bántak el küldeményeinkkel a múltban, mindmáig adósok lévén a bocsánatkéréssel. De még számukra is megadatik az informálódás és informálás lehetősége, hiszen mind Tőkés László EP-képviselő honlapján (tokeslaszlo.eu), mind a Külhoni Magyar Sajtószolgálat (kms.mtva.hu) hírfolyamában, mind pedig a legnépszerűbb közösségi hálózaton (Facebook: Tőkés László Sajtóirodája) megtalálhatók a nyilvánosságnak szánt közlendőink és képanyagaink. Csak annyi az elvárás a részünkről, hogy ezeket kellő jóindulattal és szakmai, emberi tisztességgel kezelje és használja fel bárki.

Tőkés László EP-képviselő sajtóirodája


www.tokeslaszlo.eu | © Minden jog fenntartva, 2010