2016. szeptember 28. szerda
Send this article Print this article

Mága Zoltán és sztárvendégei koncerteznek Váradon

A kiváló magyar hegedűművész, Mága Zoltán azokról a jótékonysági koncertekről is ismert, amelyeket katolikus és református templomokban, székesegyházakban, bazilikákban és zsinagógákban tartott az elmúlt évek során, szerte a Kárpát-medencében, s amelyekkel nemcsak a magyar zenei kultúrát népszerűsítette, hanem több mint százmillió forint értékű adománnyal tudta segíteni a hátrányos helyzetű embereket és közösségeket, számos templom felújításához is hozzájárulva.



 Idén augusztusban egy új küldetésre vállalkozva elindította a Hangok és Harangok Klasszikus Zenei Fesztivált. A teljes Kárpát-medencében élő magyarságot megszólító rendezvénysorozat keretében Magyarország minden megyéjében, valamint Kárpátalján, Erdélyben, a Vajdaságban és a Felvidéken újabb templomokban koncertezik, mert amint maga mondja: „a templomi koncertnek varázslatos atmoszférája és különleges akusztikája van, ezen felül Isten háza jelképezi a befogadást, az emberek közötti egyenlőséget, és erősíti a felebaráti szeretetet.” Mága Zoltán törekvése az is, hogy a magyar zenei kincs erejével hidat képezzen a társadalom széles rétegei között.
A történelmi Magyarországot átfogó koncertsorozat, amelynek fővédnöke Semjén Zsolt, nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes, közel ötven várost érint, jeles művészek közreműködésével, jótékonysági jelleggel. Az ünnepélyes nyitókoncertet augusztus 21-én Budapesten, a Szent István-bazilika előtt tartották, a fesztivál záró koncertjére a Partium fővárosában, Nagyváradon kerül sor. Mága Zoltán és meghívottai a váradolaszi református templomban mutatják be műsorukat október 1-jén, 19 órától. Szeretettel várják a város és környéke zenekedvelő, adakozó kedvű polgárait, a szervezők a rendkívüli alkalommal – amely egyben az 56-s forradalmi emlékhónap nyitókoncertje – összegyűlő pénzadományt a resicabányai székhelyű Templom és Iskola Szórványegyesület támogatására, a Krassó-Szörény megyében élő magyarság diakóniai megsegítésére ajánlják fel. A hangverseny védnökei Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és Tőkés László európai parlamenti képviselő, váradolaszi lelkipásztor, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület korábbi püspöke.


www.tokeslaszlo.eu | © Minden jog fenntartva, 2010