2016. május 20. péntek
Send this article Print this article

Lakossági fórum Vajdaszentiványban: változást hozhatnak a Néppárt jelöltjei

Darabont István, az Erdélyi Magyar Néppárt helyi polgármesterjelöltje nyitotta meg a Maros megyei Vajdaszentiványon május 18-án este rendezett lakossági fórumot. „Június 5-én egy új és élhetőbb jövő reményében megyünk választani. A változáshoz azonban szükségünk van a közösség támogatására” – mondta Darabont.



 A polgármesterjelölt programjának részét képezi a helyi infrastruktúra fejlesztése, kultúrotthon építése, az EU-s pályázatok lehívása, sportolási lehetőségek biztosítása, valamint egy orvosi- és fogorvosi rendelő felépítése is.
Szilágyi Zsolt, az Erdélyi Magyar Néppárt elnöke felszólalásában elmondta: pártja jelöltjei meggyőződésből teszik dolgukat, és hisznek abban, hogy a politikát az emberek szolgálatába kell állítani. „Az Erdély-szerte néppártos színekben induló közel kétezer jelölt változást hozhat az önkormányzatokban, s ezzel együtt az erdélyi magyar politikában is. Ha az embereknek vannak a jövőre vonatkozó elképzeléseik – ahogy azt itt, Vajdaszentiványban is tapasztaljuk –, akkor a közösségnek jó esélye van a fejlődésre” – mondta Szilágyi.
„Az önök sikere, a mi sikerünk is. Egy pártot eszközként kell használni a közjó szolgálata érdekében, s mi erre törekszünk megalakulásunk óta. Csak úgy érhetünk el változást, ha június 5-én szavazatunkkal is véleményt mondunk az eddig vezetésről” – mondta Bereczki Ferenc, a Néppárt Maros megyei elnöke.
Tőkés László, európai parlamenti képviselő, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke kijelentette: „Huszonhat évvel ezelőtt azt hittük, hogy a rendszerváltás után megélhetjük magyarságunkat és megszűnik a magyarellenes politika. Ennyi idő távlatából azonban ki kell mondanunk: a kommunizmus burkolt formában tért vissza. Az önkormányzati választás helyi szinten eredményezhet változást, s fontos, hogy ne csak nemzetközi szinten, hanem a választók közvetlen környezetében is megfelelő képviselete legyen a magyarságnak.” Felszólalása végén az EMNT elnöke arra biztatta a megjelenteket, hogy összeforrott csapatként – a polgármesterjelölttel együtt – oldják meg a település gondjait. 

www.tokeslaszlo.eu | © Minden jog fenntartva, 2010