2022. október 29. szombat
Send this article Print this article

A zilahi könyvbemutatóról

Október 24-én a zilahi református nagytemplom kistermében mutatták be az Isten szeretetében, Erdély ölelésében – Tőkés László 70 című könyvet az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács szervezésében.



Püsök Sándor Csaba református lelkész házigazdaként, Molnár Kálmán nyugalmazott esperes pedig az EMNT Szilágy megyei elnökeként köszöntötte a jelenlévőket, köztük Sándor Krisztinát, az EMNT ügyvezető elnökét. Az esperes „bemutatta” és méltatta az est meghívottját, Tőkés Lászlót, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület volt püspökét, az Európai Parlament egykori tagját, az EMNT alapító elnökét.



Az idén nyáron megjelent évfordulós meglepetéskötet egyfajta áttekintését nyújtja annak a küzdelmes életútnak és a köz szolgálatában végzett munkának, melyet bátran nevezhetünk Tőkés László megkerülhetetlen életművének. Az elmúlt 30 évben, a Tőkés László tollából származó és e kötetben most megjelentetett beszédek, állásfoglalások és elmélkedések, valamint a vendégszerzők Tőkés Lászlóról írt méltatásai egy olyan életpályát rajzolnak ki, mely magába foglalja a lelkipásztor és forradalmár, a püspök és közéleti személyiség, valamint a nemzet szolgálatát európai parlamenti képviselőként is felvállaló EMNT-elnök portréját. E sokrétű tevékenység, melyben egymást kiegészítő módon kap helyet a lelkészi hivatás és a közszolgálat, mindannyiunk számára inspiráló lehet – emelete ki a méltató.
Az EMNT által Erdély-szerte működtetett demokráciaközpontokban megtalálható és megvásárolható a kötet, de a kiadó honlapját felkeresve is megrendelhető: https://meryratio.hu/konyv/isten-szereteteben-erdely-oleleseben-tokes-laszlo-70-szuletesnapjara/ 




www.tokeslaszlo.eu | © Minden jog fenntartva, 2010